- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Možná jste na tom se znalostmi čajů stejně jako já. Popisy květnatých, dřevitých nebo travnatých chutí oolongů jsou pro vás natolik záhadný, že saháte po jistotě. Čaj s vůní vanilky, karamelu nebo čokolády nemůže bejt nikdy velkej přešlap. Ne tak opatrně ovšem volí můj chlap.
"Pu ehr určitě znamená kozí hovínka!" přičichuje ke svýmu čaji. Pozoruje mě a když uvidí můj spokojenej výraz, lehce se zamračí. Podávám mu svůj mrňavej šálek a on si jej opatrně přikládá k nosu. Jeho mračení se zvětšuje. "Jak to děláš?!"
"Myslíš, že kdybych jim příště řekl, že chci ten čaj, co je cejtit jako rybí šupiny s kozíma hovínkama, přinesli by mi tenhle?" "Určitě," jsem si naprosto jistá.
Cpu mu svůj lahodnej karamelovej earl grey, ale statečně odmítá a pokračuje v pití svýho rybího moku. "Tenhle čaj má vlastně jenom jednu nevýhodu." "Že je hnusnej?" "Jo. A že smrdí."
Protože se podobná situace neodehrává poprvé, dalo by se čekat, že se můj drahý poučí a příště si nechá s výběrem trochu poradit. Ale on má nápad lepší: "Tohle neni fér, příště ti vybírám čaj já!"
A tak mám jasno. Od teď se čajovnám vyhýbám obloukem.