Když ženy nakupují make-up

V drogerii vypadají všechny skvěle. Pudry, stíny, laky na nehty. Takže znovu a znovu podléháme a nakupujeme.

Nakupujeme věci, které si myslíme, že potřebujeme. Nakupujeme věci, které víme, že nepotřebujeme. Nakupujeme věci, které mají jedno společné - chvilku nám leží na toaletním stolku u našich obvyklých malovátek a poté je přesuneme do jedné z mnoha kosmetických taštiček plné líčidel pro „příležitostné zkrášlení.“ Tyto taštičky jsou po čase nahrazeny novými, zprvu prázdnějšími taštičkami, které své zaplněné kolegyně odsouvají v našich skříňkách dozadu.

 

Jednou za čas tyto taštičky zkontrolujeme a dokonce i některá malovátka opět vytáhneme. Vypadají přeci dobře. Mají na první pohled obstojné barvy, roztomilá balení...

Polovinu z těchto znovu-vytažených malovátek máme týden, dva na stolku u svých obvyklých líčidel. Poté je vezmeme a přemístíme zpět do kosmetické taštičky ve skříni.

Druhou polovinu o nejbližším víkendu vyzkoušíme, zjistíme, že výsledek sice není špatný, ale z nějakého důvodu tyto kusy stejně nemáme rády. A tak i je po pár dnech přesuneme zpět.

 

Když jsme čerstvě po rozchodu nebo nám nastalo zkouškové období, uklízíme. Ve svých taštičkách v tomto období začínáme dělat průvan větší. Malovátka si vyskládáme na zem a zhruba nad třetinou z nich se hned zaradujeme a přidáme si ji na toaletní stolek. Malovátka v téhle třetině totiž vypadají skvěle, jsou pěkně barevná, mají roztomilé obaly.

Další třetinu se přeskládáme, oprášíme a uskladníme do kosmetických taštiček, které později pěkně urovnáme do skříně.

Poslední třetinu s věcmi, které víme, že nikdy nepoužijeme, dáme na hromádku stranou. Když potom obsah hromádky prohlížíme a přemýšlíme, zda by se něco z vyřazených věcí nemohlo hodit kamarádkám, objevíme několik užitečných líčidel. Od sezení na zemi už nás bolí záda,  tak většinu vyřazených malovánek vezmeme a ledabyle přisypeme k ostatním pěkně narovnaným malovátkám uschovaným v taštičkách. Mohly by se přeci hodit při příležitostném líčení.

Taštičky odneseme zpátky do skříně, dva vypelichané štětečky a jeden vyschlý lak na nehty vyhodíme.

 

Jistě, víme o tom, že by bylo přínosnější udělat si procházku na čerstvém vzduchu a cestou domů si koupit novou kosmetickou taštičku, do které budeme vršit své další přírůstky, ale už teď je mi jasné, že já si zachovám svůj starý postup. Jsem zkrátka žena.

Autor: Klára Hájková | úterý 7.10.2014 7:00 | karma článku: 11,50 | přečteno: 1265x
  • Další články autora

Klára Hájková

O smrti

30.1.2021 v 16:17 | Karma: 16,73

Klára Hájková

Mateřské dilema

7.3.2018 v 14:49 | Karma: 14,97

Klára Hájková

Nevýhody bydlení se ženou

9.4.2015 v 7:00 | Karma: 30,10